آیا قصد ثبت شرکت تجاری در اداره ثبت شرکتها را دارید ؟ آیا از انواع ثبت شرکت تجاری شامل شامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود , ثبت شرکت سهامی خاص و عام و تفاوت های آنها آگاه هستید ؟
برای پاسخ به این سوالات با هانا ثبت همراه باشید .
هر کسب و کاری و شراکت تجاری بین افراد نیازمند یک سری قوانین است که نحوه مشارکت، سود و ضرر آنها را تعیین کند. در قوانین حقوقی ایران شرکتها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و هر کدام از این شرکتها قوانین ثبت مخصوص به خود را دارند. قبل از ثبت شرکت بهتر است با انواع شرکتهای مسئولیت محدود، سهامی عام و سهامی خاص و مسئولیتهای آنها آشنا شویم تا دید بهتری نسبت به نوع شرکتی که قصد ثبت آن را داریم، داشته باشیم. ما در این مطلب میخواهیم انواع شرکتها را تعریف کنیم و مدارکی که برای ثبت آنها لازم است را شرح دهیم.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود نوعی از شرکت است که شراکت افراد در آن به اندازه میزان سرمایهگذاری آنهاست. یعنی در صورتی که شرکت ورشکسته شود تنها سرمایه سهامداران از بین میرود و بدهیهای شرکت به شرکاء انتقال پیدا نمیکند. شرکت با مسئولیت محدود طبق ماده ۹۴ قانون تجارت بدین صورت تعریف شده است: «شركت با مسئوليت محدود شركتی است كه بين دو يا چند نفر برای امور تجارتی تشكيل شده و هر يك از شركاء بدون اينكه سرمايه به سهام و قطعات سهام تقسيم شده باشد فقط تا ميزان سرمايهی خود در شركت مسئول قروض و تعهدات شركت است.»
در این نوع شرکت به حداقل ۲ نفر برای ثبت احتیاج است و باید حتما عبارت «با مسئولیت محدود» درکنار نام اصلی شرکت قرار بگیرد زیرا در صورت نبود این عبارت مانند قوانین شرکت تضامنی که در ادامه توضیح میدهیم با شرکت برخورد حقوقی خواهد شد. در شرکت با مسئولیت محدود تمام سرمایه در اختیار مدیرعامل قرار میگیرد و معمولاْ نسبت سود شرکت نیز به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد. همچنین میزان حق رای در شرکت بر اساس سهم فرد تعیین میشود. البته میزان حق رای و میزان سود هر فرد را میتوان در اساسنامه شرکت در نظر گرفت و ترتیب دیگری داشته باشد.
برای مطالعه بیشتر درباره این مورد روی ثبت شرکت با مسئولیت محدود کلیک نمایید
مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
فرمهای تکمیلشدهی تقاضانامهی ثبت شرکت.
پرداخت هزینههای ثبت اولیه
۲ جلد اساسنامهی شرکت با مسئولیت محدود که تمام صفحات آن باید توسط تمام سهامداران امضا شده باشد.
۲ نسخه صورتجلسهی هیئت مدیره با امضای مدیران منتخب مجمع.
فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل کلیهی سهامداران. (درصورتیکه مدیرعامل شرکت فردی خارج از اعضای هیئتمدیره باشد، ارائهی مدارک او نیز لازم است. برابر اصل مدارک در مراجع قضایی یا دفاتر اسناد رسمی انجام میشود.)
گواهی عدم سوءپیشینه تمامی سهامداران و مدیرعامل.
ارائهی تصویر روزنامه رسمی آگهی تأسیس یا آخرین تغییرات آن. درصورتیکه سهامداران و اعضای هیئت مدیرهی شرکت از میان اشخاص حقوقی باشند باید معرفینامه نمایندگان داشته باشند.
تأییدیهی هیئت مدیرهی اشخاص حقوقی سهامدار مبنی بر غیر دولتی بودن شرکت.
ثبت شرکت سهامی خاص
شرکتهای سهامی به دو دسته سهامی خاص و سهامی عام تقسیم میشوند که در آن سرمایهی آنها به سهام تبدیل میشود. در شرکتهای سهامی خاص تمام سرمایه توسط بنیانگذاران شرکت و موقع تاسیس شرکت تامین میشود. در این نوع شرکت تعداد سهامداران باید حداقل ۳ نفر بوده و به ۲ نفر بازرس (یکی اصلی و دیگری علیالبدل) نیز احتیاج دارد. حداقل سرمایه لازم برای تاسیس شرکت سهامی خاص ۱ میلیون ریال است و مسئولیت هر یک از سهامداران به اندازه مبلغ سرمایهگذاری شده و سهم آن فرد است. بدین معنی که در صورت ورشکستگی شرکت افراد مجبور به پرداخت بدهیهای شرکت نیستند.
در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵ درصد سرمایه شرکت باید به صورت نقدی در حساب شرکت و در بانک باشد و سند آن ارائه شود. باقی ۶۵ درصد باقیمانده از این مبلغ نیز باید ظرف ۵ سال حصول گردد. مدیر شرکت سهامی خاص برخلاف شرکت با مسئولیت محدود نمیتواند خارج از افراد سرمایهگذار انتخاب شود. مدت مدیریت در این شرکتها حداکثر ۲ سال با قابلیت تمدید است. سود این نوع شرکت نیز به نسبت تعداد سهم هر یک از سهامداران تقسیم میشود و حق رای آنان نیز به تعداد سهم در شرکت بستگی دارد.
برای مطالعه بیشتر درباره این مورد روی ثبت شرکت سهامی خاص کلیک نمایید
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص
۲ نسخه فرم اظهارنامه و اساسنامه تکمیلشده به همراه امضای مؤسسین شرکت.
فرم تکمیلشده تعیین نام همراه با فهرستی از نامهای پیشنهادی به ترتیب اولویت.
پرداخت هزینههای مربوطه و ارائهی فیشهای بانکی.
در مواردی که نیاز به ثبت مجوز باشد، باید اصل مجوز لازم اخذ و ارائه شود.
فتوکپی برابر اصل صفحهی اول شناسنامه و کارت ملی سهامداران، مدیران و بازرسان شرکت.
گواهی عدم سوءپیشینهی تمام افراد عضو هیئت مدیره، مدیرعامل و بازرسها.
۲ نسخه از صورتجلسهی مجمع عمومی مؤسسان همراه با امضای آنها.
۲ نسخه صورتجلسه هیئت مدیره با امضاء همه اعضا
اگر ثبت شرکت توسط وکیل صورت میگیرد، ارائهی اصل وکالتنامهی وکیل دادگستری لازم است.
ثبت شرکت سهامی عام
در شرکتهای سهامی عام بخشی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به مردم تامین میشود و سهام این شرکتها در بورس اوراق بهادار قابل خرید و فروش است. سازمان بورس معمولاً شرکتهایی را میپذیرند که سرمایه و اعتبار بالایی داشته باشند و این سهام در میان مردم داد و ستد میشود. حداقل اعضاء این نوع شرکت نیز باید ۳ نفر باشد اما معمولاً تعداد شرکاء در شرکتهای سهامی عام بیشتر از دیگر شرکتهاست که میتواند موجب جمعآوری سرمایههای کوچک و ایجاد سرمایهای بزرگ برای انجام فعالیتهای اقتصادی سنگین شود. مدیران در شرکتهای سهامی عام توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند و طول دوره مدیریت ۲ سال با امکان تمدید است. این مجمع میتواند هر یک از مدیران یا اعضای هیئت مدیره را عذل کند.
برای نامگذاری شرکتهای سهامی عام و خاص طبق قانون باید عبارت «شرکت سهامی عام» یا «شرکت سهامی خاص» قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله ذکر شود.
برای مطالعه بیشتر درباره این مورد روی ثبت شرکت سهامی عام کلیک نمایید
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی عام
۲ نسخه طرح اعلامیهی پذیرهنویسی که توسط تمام مؤسسان امضا شده باشد.
۲ نسخه فرم اظهارنامه و اساسنامه تکمیلشده به همراه امضای مؤسسین شرکت.
فتوکپی برابر اصل مدارک احراز هویت.
پرداخت مبالغ تعیینشده مانند حق ثبت و حقوق دولتی به همراه فیش بانکی.
اصل مجوز اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگر مجوزهای لازم.
تکمیل فرم تعیین نام همراه با فهرستی از نامهای پیشنهادی به ترتیب اولویت.
۲ نسخه اساسنامه و صورتجلسه که به تصویب مجمع عمومی مؤسسان رسیده و امضا شده است.
۲ نسخه صورتجلسه هیئت مدیره.
تعریف پذیرهنویسی
پذیرهنویسی عملی خصوصی است که متقاضی متعهد میشود قسمتی از سرمایهی شرکت را با پرداخت کردن مبلغ تعیینشده تأمین نماید. اعلامیهی پذیرهنویسی توسط شرکت در روزنامههای کثیرالانتشار آگهی میشود و در بانکی که تعهد سهام نزد آن انجام میشود نیز در اختیار عموم قرار میگیرد. افراد متقاضی باید در مدتزمان تعیینشده به بانک مراجعه کنند و بعد از پرداخت مبلغ بهصورت نقدی و امضای تعهدنامه، تاییدیه و رسید دریافت میکنند.