
فرآیند پلمپ دفاتر تجاری برای شرکت و موسسات جهت روند بخش های مالی و مالیاتی انجام می شود که تمامی شرکت ها سازمان ها و موسسات موظف هستند برای پرداخت مالیات کلیه رویدادهای مالی خود را مشخص و به ثبت برسانند. دفاتر پلمپ به دفاتر قانونی گفته می شود که آن در اداره مالیات ثبت و پلمپ می شود. کاربرد دفاتر پلمپ برای ارائه اظهارنامه مالیاتی، همچنین جهت اخذ کارت بازرگانی احتیاج است.
شرایط دفاتر پلمپ امروز بر اساس یکسری از قانون های مشخص شده انجام می شود. متقاضیان موظفند دفاتر پلمپ را از سازمان امور مالیاتی تحویل گرفته و در دفاتر رویدادهای مالی خود را به ثبت برسانند. کارشناسان حقوقی و مشاورین هانا ثبت در روند دریافت شرایط دفاتر پلمپ نکات مهمی را در اختیار شما قرار می دهند تا بتوانید براساس مدارک و درخواست های گفته شده در طی روند قانونی دفاتر تجاری خود را به صورت پلمپ دریافت کنید.
دفاتر پلمپ که به آنها دفاتر قانونی نیز گفته می شود برای مشخص کردن رویدادهای مالی و تجاری یک شرکت اجباراً مورد استفاده قرار می گیرد. این دفاتر بر اساس فعالیت هر بخش به صورت ۵۰ الی ۱۵۰ برگ ارائه می شود. به طور کلی میتوان گفت تمامی شرکت ها باید تمامی روند کاری خود را در پایان دوره های مالی در این دفاتر به ثبت برساند، البته در صورت عدم ثبت فعالیت های مالی در دفاتر پلمپ از سمت اداره مالیات شرکت علی الرس اعلام خواهد شد که تبعات منفی خواهد داشت. زیرا، در این دوره شرکت به هیچ عنوان فعالیتی نباید داشته، ولی برای مشخص کردن عملیات مالیاتی خود باید تمامی فعالیت های مالیات در این دفاتر تکمیل کند. لذا شما می توانید برای دریافت مشاوره در مورد شرایط دفاتر پلمپ و چگونگی تکمیل دفاتر پلمپ با کارشناسان هانا ثبت در ارتباط باشید.
دفاتر قانونی
دفاتر قانونی که با نام دفاتر تجاری می شناخته می شود، جهت ثبت فعالیتهای مالی و مالیاتی استفاده شده و جهت انجام امور مربوطه باید پلمپ شده باشند. روند ثبت رویدادهای مالی در دفاتر قانونی کارشناسان حسابداری و مالی باید به طور دقیق باید تاریخ و نوع رخداد مالی را به ضبط برساند. دفاتر قانونی به دوگروه دفاتر رسمی و دفاتر غیر رسمی شناخته می شوند که زیر مجموعه دفاتر قانونی و رسمی شامل( دفاتر روزنامه، دفاتر رسمی کل، دفتر رسمی دارایی و دفتر رسمی کپیه) میباشد، همچنین دفاتر قانونی غیر رسمی نیز شامل (انواع دفتر معین )می باشد.
نحوه پلمپ دفاتر
دفاتر پلمپ یکی از با اهمیت ترین نکات برای یک شرکت موسسه و نهاد می باشد، به همین دلیل نحوه پلمپ کردن دفاتر تجاری از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها انجام میشود.
- در وهله اول با وارد شدن به سایت اداره ثبت شرکتها در قسمت پلمپ دفاتر شما می توانید به صورت شخص متقاضی نوع حقیقی و حقوقی فعالیت خود را انتخاب کنید. در این بخش با در اختیار قرار دادن مدارک خواسته شده شامل کد ملی، تابعیت متقاضی، کد پستی و شماره تلفن اطلاعیه در قالب پیامک دریافت می کنید.
- در بخش بعدی باید قسمتهای شروع دوره مالی شرکت را در قالب ماه و سال را باید تکمیل کنید. در فرایند تکمیل اطلاعات شرکت و موسسه باید مطابق با آنچه در اساسنامه یا شرکت نامه مشخص شده است تکمیل شود و سامان به طور اتوماتیک پایان دوره مالی را از لحاظ سال برای شما مشخص خواهد کرد .
- در مرحله پایانی باید اطلاعات آدرس مشخصی را جهت دریافت دفاتر پلمپ شده وارد کنید. زیرا، دفاتر بعد از این که پلمپ شده اند به آدرسی که مشخص کرده اید ارسال میشود.
نکات مهم برای پلمپ دفاتر قانونی
- بعد از انجام دادن تمامی مراحل گفته شده باید به طور دقیق یک بار دیگر اطلاعات خود را بررسی کنید، سپس بر روی گزینه تایید اطلاعات شخص حقوقی کلیک نمایید. در صورتی که با مشکلی مواجه شده اید، باید به اداره ثبت مربوطه مراجعه نمایید.
- در مرحله بعد شماره پیگیری به شما تحت عنوان یک کاربر داده میشود. در این بخش شما باید سِمت شخصی که اظهارنامه مالیاتی را تکمیل می کند انتخاب کرده، همچنین اطلاعات یکی از افراد عضو هیئت مدیره را به طور دقیق وارد نمایید. از جمله اطلاعاتی که باید برای عضو هیئت مدیره ثبت شود، شامل( نام، نام خانوادگی، تاریخ، تولد، نام پدر و…) می باشد؛ سپس بر روی گزینه گام بعدی کلیک کرده و وارد مرحله بعد شوید.
- در این مرحله نوع دفتری که میخواهید باید مشخص شده به عنوان مثال اگر شما به دفتر روزنامه، دفتر کل یا دفتر معین احتیاج داشته باشید، باید آنها را در سامانه مشخص کرده و تعداد برگ های دفتر رانیز وارد و ذخیره نمایید.
- مرحله بعدی جهت تایید اطلاعات می باشد که با زدن گزینه مربوطه اطلاعات را تایید کرده و بر روی گزینه ی پذیرش نهایی کلید می کنید.
- شما پس از پر کردن اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر را مهر و امضا می کنید و به همراه سایر مدارک به اداره ثبت ارسال خواهید کرد. اداره ثبت دفاتر پلمپ شده را برای شما به آدرسی که مشخص می کنید ارسال میکند.
مدارک لازم برای پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی
- کپی و اصل مدارک شناسایی
- کپی پروانه کسب و مجوز فعالیت
- مدارک لازم برای پلمپ دفاتر اشخاص حقوقی
- کپی کارت ملی مدیرعامل
- مهر شرکت
- کپی از روزنامه تاسیس شرکت
- یک کپی از روزنامه جهت آخرین تغییرات در شرکت
- در صورت نماینده قانونی وجود وکالتنامه نیز الزامی است