فعالیت انتقال برند که بیشتر با عنوان خرید و فروش علامت تجاری شناخته می شود. فعالیتی بسیار محبوبتر از ایجاد برند جدید در طی چند سال گذشته می باشد و از آنجایی که برند توسط مالک به فروش میرسد، لذا انتقال علامت تجاری از طریق روشهای ارادی یا غیر ارادی در اختیار شخص دیگری قرار میگیرد، به عنوان مثال فوت مالک برند باعث انتقال علامت تجاری به وراث می شود. از آنجایی که هر برند با نام یک شخص به ثبت می رسد، پس به راحتی میتوان آن را به فرد دیگری واگذار کرد یا اینکه اجازه استفاده از یا مزایای آن را در اختیار شخص دیگر قرار داد.
شرایط مهم و کاربردی انتقال برند یا همان خرید و فروش علامت تجاری توسط مالک نیازمند رعایت قوانین می باشد. با توجه به اینکه صاحب یک برند حق واگذاری یا اجازه استفاده از آن علامت تجاری را به فرد دیگر دارد، اما باید این روند نقل و انتقالات را بر اساس محورهای خاص انجام دهد.
شرایط مهم و کاربردی انتقال علامت تجاری نیازمند انجام مراحل نقل و انتقال علامت تجاری در مرجع ثبت نقل و انتقال برند می باشد. لذا سند خرید و فروش یا اجاره نامه برند باید به صورت رسمی ثبت شود و فرد صاحب علامت تجاری تنها در صورتی می تواند نقل و انتقال علامت تجاری را انجام دهد که این فرآیند به طور قانونی انجام شود و تمامی مراحل در مراجع دولتی و رسمی به ثبت برسد.
در مراحل نقل و انتقال علامت تجاری مرجع دولتی وظیفه دارد که این توافق نامه، اجاره نامه یا قرار داد خرید و فروش را مورد بررسی دقیق قرار دهد، تا نسبت به مشخصه هایی مانند اجاره گیرنده یا خریدار حقیقی، حقوقی شبهای وجود نداشته باشد، همچنین بررسی شود که تمامی کالاهای این برند در معرض انتقال قرار دارد یا خیر؟ و بعد از تمامی این بررسی ها مرجع قانونی اجازه نقل و انتقال برند را صادر میکند. ماده ۱۴۰ امور ثبتی مرجع ثبت اشاره به این موضوع دارد که تمام یا قسمتی از کالاهای برند مورد بررسی قرار داده شده، سپس اجازه نقل و انتقال آن برند صادر می گردد.
تبصره های قانونی نقل و انتقال علامت تجاری
- طبق این تبصره هرگاه نقل و انتقال علامت تجاری یک شرکت به صورت کامل انجام شود باید دفتر به شماره ثبت اصلی برند شود و در صفحه دفتر مربوطه آن در عقد قرارداد نیز ذکر گردد.
- هنگام نقل و انتقال علامت تجاری بخشی از کالا در یک انتقال جزئی با گذار خواهد شد، لذا تاریخ اعتبار این کالای جزئی از تاریخ اصلی برند علامت تجاری بیشتر نخواهد باشد.
- مالک اولیه برند در زمان اتمام قرارداد و اعتبار سند شده مجدداً باید نسبت به تمدید اعتبار قرارداد خود مراجعه کرده و آن را مجدداً قانونی ثبت نماید.
- شرایط مهم و کاربردی انتقال علامت تجاری ایجاد می کند که جزء کالاها، همچنین خدمات ارائه شده برند باید تمامی مدارک و گواهینامه های خود را از و معتبر به ثبت برساند.
مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال علامت تجاری
- کارت ملی شناسنامه مالک اولیه یا همان فروشنده
- کارت ملی و شناسنامه مالک جدید یا همان خریدار
- مدارک ثابت کننده نوع فعالیت برند که قرار است به مالکیت جدید انتقال پیدا کند
- تمامی مدارک ثبت برند شامل روزنامه و آگهی تقاضا، گواهینامه ثبت برند، آگهی رسمی
- صلح نامه یا همان قرارداد تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی بعد از توافق نامه مربوط به نقل و انتقال درد با ذکر تاریخ و ساعت
- شماره اظهارنامه، شماره توافقنامه، شماره ثبت برند و رمز ورود به سامانه
- انتقال علامت تجاری در صورتی که غیر ارادی باشد باید تمامی مراحل توسط وراث انجام شود و تمامی مدارک ارائه شده همراه گواهی انحصار وراثت با تعیین سهم الارث به ثبت برسد
- مدارک کامل نمایندگی قانونی یا وکیل قانونی
- رسید و فاکتور مربوط به پرداخت تمامی هزینه ها
نکته مهم و کاربردی برای نقل و انتقال نشان تجاری
یکی از مهمترین نکات کاربردی برای نقل و انتقالی یک برند این است که باید نوع کالا یا خدمات ارائه شده تغییر پیدا نکند و به همان نحوه باقی بماند، لیکن در غیر این صورت نقل و انتقالات انجام نخواهد شد. نقل و انتقال در صورتی درست انجام میشود که فرد خریدار حقیقی یا حقوقی برند تجاری را در همان زمینه قبلی با فعالیت مشخص شده ادامه دهد، لیکن اگر قصد تغییر در خدمات برند داشته باشد انتقال علات تجاری محسوب نخواهد شد. بنابراین تنها در بحث نقل و انتقال علامت تجاری صنایع خدمات و کالا برند را می تواند توسعه و گسترش دهد.
هانا ثبت مجموعهای از تیم های حرفه ای و باسابقه مشاوره و نمایندگی های حقوقی و قانونی برای انجام فعالیت نقل و انتقال، ثبت برندو… می باشد. شما دیگر بدون داشتن دغدغه با صرف وقت و هزینه گزاف میتوان با نمایندگی حقوقی هانا ثبت فعالیت نقل و انتقال نشان تجاری خود انجام دهید، پس جهت کسب اطلاعات بیشتر خدمات ارائه شده مجموعه ما می توانید با شماره تماس های زیر در ارتباط باشید