
شرایط ثبت شرکت چیست؟
امروزه اداره ثبت شرکتها که زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد کشور است مسئولیت ثبت شرکت را برعهده گرفته و سامانهای راهاندازی شده تا تمامی مراحل ثبت شرکت به صورت اینترنتی انجام شود. این مراحل اینترنتی ثبت شرکت نیازمند مدارک و تقاضانامههای ثبتی خاصی است که باید در این سامانه بارگذاری شده و به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. مدارک و تقاضانامهها توسط کارشناسان اداره ثبت بررسی میشود و اگر از لحاظ قانونی مشکلی نداشته باشد، بعد از طی کردن مراحل اداری تایید شده و شرکت به صورت رسمی به ثبت میرسد و میتواند فعالیت قانونی خود را شروع نماید.
مراحل ثبت انواع شرکت در ایران؟
طبق قانون، برای ثبت شرکت، شرکتها به ۸ زیر مجموعه تقسیم میشوند که این تقسیمبندی بر اساس نوع شرکتهاست و شرکا بسته به انتخاب هر نوع از این انواع مسئولیتهای متفاوتی دارند، پس در انتخاب نوع شرکت دقت نموده و قوانین آن را به دقت مطالعه کنید. ما به صورت کلی و به اختصار انواع شرکت جهت تأسیس را معرفی میکنیم.
مراحل ثبت شرکت سهامی عام:
در این نوع شرکت حداقل تعداد شرکا باید ۵ نفر باشد و حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری نیز ۵ میلیون ریال است. مسئولیت شرکا در این نوع شرکت بسته به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک یا مقدار سرمایهگذاری شرکا است.
شرکت سهامی خاص: در شرکت سهامی خاص تعداد شرکا باید حداقل ۳ نفر باشد و حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری در آن ۱ میلیون ریال است. در این شرکت حداقل تعداد هیئت مدیره یا مدیران ۳ نفر بوده و به مانند شرکت سهامی عام مسئولیت شرکا بسته به میزان مبلغ اسمی هر کدام آنها است.
شرکت با مسئولیت محدود: حداقل تعداد شرکا در این شرکت ۲ نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد. این شرکت میتواند ۱ نفر یا بیشتر مدیر داشته باشد و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر کدام از شریکان بستگی دارد.
مراحل ثبت شرکت تضامنی:
در این نوع شرکت نیز حداقل تعداد شرکا ۲ نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد. در این شرکت نیز ۱ نفر یا بیشتر میتواند مدیر باشد و تفاوت آن در میزان مسئولیت شرکا است. در شرکت تضامنی شرکا مسئولیت نامحدودی دارند و هر شریک مسئولیت کامل را بر عهده دارد. بدین معنی که اگر داراییهای شرکت برای ادای قروض و تعهدات شرکت کفایت نکند هر یک از اعضای شرکت به تنهایی مسئولیت پرداخت تمام قروض و تعهدات را در مقابل فرد ثالث بر عهده دارند.
شرکت نسبی: این شرکت برای امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۲ یا فرد حقوقی یا تعداد افراد بیشتر تشکیل میگردد و در آن محدودیتی برای حداقل سرمایه وجود ندارد. حداقل ۱ نفر یا بیشتر میتواند در شرکت نسبی مدیر باشد و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکهای است که هر شریک قبول کرده است.
شرکت مختلط سهامی: این شرکت با شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود. این نوع شرکت حداقل ۱ نفر مدیر است و تعداد افراد بیشتری هم میتواند مدیریت را برعهده داشته باشند. مسئولیت شرکای سهامی بسته به میزان مبلغ اسمی هر شریک است و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود است و مسئولیت پرداخت تمام قروض و تعهدات در مقابل فرد ثالث را برعهده دارد.
مراحل ثبت شرکت مختلط غیرسهامی
این شرکت با شرکای غیرسهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود. در شرکت مختلط غیرسهامی حداقل ۱ نفر یا بیشتر مدیر است و مسئولیت شرکای غیرسهامی به اندازه سهم الشرکه و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود است.
شرکت تعاونی: در این شرکت حداقل ۷ نفر شریک لازم است و هیئت مدیره یا مدیران آن ۳ تا ۷ نفر است. مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن شرکت به میزان مبلغ اسم هر سهامدار و در صورت غیرسهامی بودن آن به میزانی بستگی دارد که در اساسنامه مشخص شده است.
برای آگهی از مدارک ثبتی مقاله مدارک ثبت شرکت را مطالعه نمایید
پس از آماده کردن این مدارک به سایت اینترنتی اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری مراجعه میکنید و فرمهای مورد نظر را وارد میکنید. در بخش نامهای درخواستی اسامی مورد نظر خود برای شرکت را وارد میکنید. در این بخش میتوانید ۵ نام مجاز برای شرکت به ترتیب اولویت ثبت کنید. نحوه انتخاب نام مناسب و شرایط ثبت و رد شدن نام در مطلب ثبت شرکت توضیح داده شده است. پس از انتخاب نام به مرحله مشخص کردن مدت و موضع فعالیت شرکت میرسیم. پس از مشورت با شرکا میتوان فعالیت مورد نظر را در لیستی که توسط سامانه ارائه میشود انتخاب کرد. برخی از فعالیتها نیازمند اخذ مجوزهایی است که در صورت لزوم در بخش مدارک موردنیاز آورده شده است. اگر فعالیت مورد نظرتان در لیست سامانه وجود نداشت میتوانید در قسمت شرح فعالیت نوع فعالیت خود را بنویسید.
در مرحله بعد که «اطلاعات مرکز اصلی» نام دارد، آدرس شرکت و کد پستی آن را وارد میکنید. اگر اقدام تعیین و تهیه محل شرکت نکردهاید کافی است نشانی محل سکونت یکی از شرکا را وارد کنید. در نظر داشته باشید تمام مدارک از طرف سازمان ثبت شرکتها به این آدرس فرستاده میشود.
در بخش «سرمایه شخص حقوقی» شرکتهای مسئولیت محدود و شرکتهای سهامی باید تعداد سهم و ارزش اسمی آن را وارد کنند. همانطور که گفته شد به طو مثال برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود حداقل ۱ میلیون ریال سرمایه لازم است. در بخش «اشخاص» شما اسامی و شماره ملی شرکای شرکت را وارد میکنید و در قسمت «سمت اشخاص» سمت مورد نظر مانند مدیر عامل یا رئیس هیئتمدیره و شروع به فعالیت آنها را ثبت میکنید. در نهایت در این بخش میزان سهام یا سرمایه شرکا مشخص میشود.
در مرحله بعد طبق دستورالعملهای سایت باید صورتجلسه مؤسسین و اعضای هیئت مدیره به صورت کامل وارد شود. همچنین در بخش اظهارنامه/تقاضانامه متنی را که برای تأسیس شرکت تدارک دیدهاید وارد سامانه مینمایید. در مرحله بعد با تکمیل اساسنامه و کلیک بر روی «دریافت اساسنامه» فرم اطلاعات وارد شده قبلی نمایان میشود تا در صورت اشتباه آن را اصلاح کنید و برخی از قوانین در پایین ذکره شده. توصیه میشود این قوانین را با دقت بخوانید.
تکمیل شرکتنامه، در این مرحله مانند مرحله قبل بر روی «دریافت متن شرکتنامه» کلیک کرده و متن شرکتنامه را اصلاح یا تأیید مینمایید. مرحله بعد تکمیل خلاصه اظهارنامه/تقاضانامه است که مانند دو مرحله قبل با ثبت و اصلاح اطلاعات واردی و مدارک وارد بخش آگهی میشوید.
پس از پایان مراحل ثبت در سامانه باید کلیه مدارکی را که تصویر آن فرستاده شده به امضای همه شرکا رسانیده و برای اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. وضعیت پرونده از طریق کد رهگیری که در سامانه مشخص شده قابل پیگیری است. در صورت قبول همه مدارک و عدم وضعیت «رد شدن پرونده» یا «نقص مدارک» توسط اداره ثبت شرکتها، درخواست شما مورد قبول قرار گرفته و برای صدور آگهی در روزنامه رسمی کل کشور اقدام مینمایید. از تاریخ ثبت شرکت نیز چند ماه برای تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی فرصت دارید.
در مورد اطلاع از برآورد هزینه و آگاهی از جزییات هزینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.
2 دیدگاه. ترک جدید
سلام وقت بخیر لطف میکنید از طریق ایمیلی ک براتون ثبت کردم راهنماییم کنید بخام ثبت برند برای تولید پوشاک داشته باشم بایستی به چه اداره یا سازمانی مراجعه کنم ؟ متشکرم
جناب آقای یوسفی با عرض سلام و خسته نباشید لطفا شماره تماس بفرمایید یکی از مشاوران ارشد ما جهت مشاوره با شما تماس بگیرند.