
از آنجایی که برند یا نام تجاری مشخصه هر کسب و کاری میباشد و به عنوانی جزء اموال و دارایی نیز شناخته می شود. این دارایی غیرمشهود در اصل میتواند به سایر اشخاص نیز واگذار شود. از آنجایی که بسیاری از افراد به جای ثبت برند محصول خود نسبت به خرید یک برند توسعه یافته اقدام میکنند و با در نظر گرفتن فعالیت های خرید برند و علامت تجاری دیگر شما نیاز به طی کردن فعالیت هایی برای ثبت برند نخواهید بود. ابته شرایط مختلفی برای نحوه انتقال برند وجود دارد که بهتر در طور فرآیند اداری انتقال برند با کارشناسان در این حوزه در ارتباط باشید.
در روند انتفال برند دارنده علامت تجاری نیز می تواند به جای انتقال کامل برند اجازه کاربرد و استفاده از آن را برای مدت مشخصی در اختیار خریدار قرار دهد، البته انتقال برند دارای شرایط و ضوابط مشخص شده می باشد که به شرح زیر است.
برای انتقال برند یا علامت تجاری ابتدا باید پروسه قانونی ثبت برند را انجام دهید، سپس در صورتی که هر دو طرف شخص حقیقی یا حقوقی باشند باید مدارک ارائه دهنده هویت و حوزه فعالیت خود را به طور کامل ارائه دهند. در زمان انتقال برند باید توجه داشته باشید که از اعتبار علامت تجاری این برند نگذشته باشد، همچنین یکی دیگر از شرایط مهم انتقال برند این است که روند کار و نوع کالا پس از نقل و انتقال برند تغییر نکند و به صورت قبل فعالیت خود را ادامه دهد. از آنجایی که شرایط انتقال برند مشخص شده می باشد، پس نسبت به سایر قوانین انتقال برند با کارشناسان هانا ثبت در ارتباط باشید.
انواع روش ها برای انتقال برند
از آنجایی که فعالیت نقل و انتقال علامت تجاری روش شناخته شده است، پس به صورت های مختلف انجام خواهد شد. دسته بندی روش انتقال برند در دو گروه اول و دوم خواهد بود که به شرح زیر میباشد.
- در دسته اول نقل و انتقال علامت تجاری به صورت جبری و به طور کلی در دسته اول واگذاری برند در واقع به صورت غیر ارادی انجام می شود که با توجه به شرایط دارندگان میتواند به وراث فرد فوت شده یا با ارائه مدارک به مالکی جدید انتقال پیدا کند.
- در دسته دوم نقل و انتقال علامت تجاری به صورت قراردادی می باشد. در دسته دوم شرایط انتقال نام تجاری کاملا اختیاری بوده و دارنده نام تجاری در زمان مورد نظر نسبت به نقل و انتقال اقدام می کند. از آنجایی که این نقل و انتقال می تواند برای مدت محدود یا نامحدود باشد، پس لازم است که در قرارداد خود تمامی نکات را در نظر داشته باشید.
مراحل انتقال نام تجاری
نحوه و شرایط انتقال نام تجاری بر اساس مراحل زیر انجام می شود. لذا شما می توانید در صورت درخواست با مشاورین هانا ثبت در ارتباط بوده و اطلاعات جامع تری نسبت به شرایط انتقال نام تجاری خود دریافت کنید. به طور کلی در مرحله اول هر دو نوع قرارداد برای تنظیم سند انتقال علامت تجاری به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه میکنند.
دفترخانه از اداره مالکیت صنعتی سابقه علامت تجاری را استعلام خواهد گرفت و پس از امضای سند صلح در دفترخانه اسناد رسمی توسط طرفین مالک جدید برای ثبت انتقاد به دفتر ثبت اداره مالکیت صنعتی مراجعه کرده و درخواست کتبی خود را به همراه اصل گواهی معتبر علامت تجاری و امضاء مالک قبلی در اختیار آنها قرار میدهید. مدارک نماینده قانونی با توجه به رسید مربوطه جهت پرداخت هزینه به اداره باید تحویل داده شود. در پایان نیز آگهی نقل و انتقال علامت تجاری باید در روزنامه رسمی کشور منتشر شود.
مدارک مورد نظر جهت انتقال نام تجاری
از آنجایی که فعالیت نقل و انتقال نیازمند مدارک مشخصی می باشد، پس مدارک زیر برای انتقال برند الزامی خواهند بود.
- شناسنامه کارت ملی کارت بازرگانی و سایر مدارک هویتی مالک قدیم
- شناسنامه کارت ملی وسایل مدارک هویتی مالک جدید
- اسناد معتبر ثبت برند که شامل گواهی تصدیق ثبت برند و روزنامه رسمی نوبت اول و دوم می باشد.
- مجوز فعالیت مالک جدید برند در رابطه با برند ثبت شده
- شماره اظهارنامه
- شماره ثبت برند و رمز پذیرش اینترنتی
- سند صلح ثبت شده در دفترخانه اسناد رسمی بعد از اخذ نامه مربوطه
- مدارک برای نقل و انتقال جبری که شامل تمامی مدارک ارائه شده و گواهی انحصار وراثت
- مندرجات اعزامی اظهارنامه نقل و انتقال
- رسید و فاکتور مربوط به پرداخت هزینه نقل و انتقال برند
- مدارک وکیل یا نماینده قانونی