
شرکت سهامی خاص یکی از ماهیت های رایج بیشتر شرکت ها در ایران می باشد. شرکت سهامی خاص به عنوان شرکتی تجاری سرمایه آن به سهام تقسیم می شود، لذا تمامی سرمایه شرکت باید توسط موسسین تامین گردد. مسئولیت هر سهامدار در قبال سود و زیان شرکت وابسته به مبلغ سهام آن می باشد.
مبلغ اسمی سهام همان کل مبلغی بوده که هر صاحب سهم در شرکت سرمایه گذاری کرده است. در قوانین این شرکت مسئولیت هر صاحب سهم در قبال تمامی تعهدات شرکت محدود به همان مبلغ سرمایه میباشد. سرمایه هر شرکت سهامی خاص به قسمتهای مساوی تقسیم شده که به هر قسمت آن سهام میگویند. مدارک لازم برای به ثبت شرکت سهامی خاص شامل کد ملی اعضا و کد ثنا است.
با توجه به قوانین سال ۱۴۰۱ هر کدام از اعضا نیاز به کارت پایان خدمت نداشته، همچنین مدرک تحصیلی نیز دارای اهمیت نمی باشد؛ البته فعالیت شرکت های سهامی خاص بدون محدودیت در تمامی امور اقتصادی قابل اجرا است. شرکت سهامی خاص به راحتی فعالیتهای بازرگانی، تولیدی و خدماتی را انجام می دهد؛ البته که شرکت ها بر اساس ماهیتی که نسبت به فعالیت خود دارند، دارای قوانین مشخصی می باشند.
مهمترین نکته در روند تاسیس شرکت سهامی خاص انتخاب نام مجموعه می باشد. زیرا، قوانین مشخصی باید در هنگام تعیین نام شرکت لحاظ گردد. در روند ثبت شرکت سهامی خاص انتخاب نام جزء یکی از نکات مهمی بوده که قوانین خاصی دارد. در روند انتخاب اسم باید حتماً نام شرکت سهامی خاص درج شود؛ البته قوانین دیگری از جمله تعداد حداقل سه نفر سهامدار برای ثبت شرکت سهامی خاص وجود دارد. این سه نفر سهامدار عضو هیئت مدیره می باشند( یک نفر به عنوان مدیرعامل، یک نفر رئیس هیئت مدیره و یک نفر عضو هیئت مدیره) شناخته می شوند؛ لیکن شرکت به دونفر بازپرس نیز نیاز دارد.
در زمان ثبت شرکت سهامی خاص باتوجه به طی کردن مراحل قانونی توسط مشاورین هانا ثبت می توانید در سریعترین حالت ممکن در ۷ روز کاری مراحل ثبت شرکت را انجام داده، همچنین آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی درج کنید، پس به طور کالی با مجموع ۱۵ روز می توانید فعالیت شرکت سهامی خاص خود را آغاز نمایید.
قوانین ثبت شرکت سهامی خاص
قوانین ثبت شرکت سهامی خاص دارای یکسری مزایا و معایب مشخص می باشد که میتواند برای هر شخص بر اساس نوع فعالیت منافعی متفاوت داشته باشد؛ اما به صورت کلی مزایا و معایت شرکت سهامی خاص شامل:
مزایای شرکت سهامی خاص
- سهولت در روند نقل و انتقال سهام
- شرکت سهامی خاص توانایی اخذ وام از بانک، توانایی شرکت در مزایده های امور تجاری بزرگ دارد. ( این اعتبار برای شرکت مسئولیت محدود با محدودیت بیشتری همراه است)
- مسئولیت هر سهامدار به اندازه سهام آن می باشد
- سهامداران در انتخاب اعضای هیئت مدیره حق رای دارند
- هر شخص بر اساس میزان سرمایه ای که دارد می تواند سهام مد نظر خود را خریداری کند
معایب شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی خاص در مقایسه با سایر شرکت های مختلف از جمله شرکت مسئولیت محدود قوانین پیچیدهتری دارد
- ارائه صورتجلسه برای تمدید بازرسی یک سال یکبار، همچنین برای هیئت مدیره و مدیران هر دو سال یکبار انجام میشود و به اداره ثبت ارائه می گردد.
- میزان سرمایه برای شرکت سهامی خاص در نظر گرفته می شود باید ۳۵ درصد آن در ابتدا به حساب شرکت واریز گردد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
- شناسنامه کارت ملی تمام اعضای هیئت مدیره سهامداران و بازرسی
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره
- دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص
- دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص
- ارائه فتوکپی آخرین روزنامه رسمی
- در صورتی که هر کدام از سهامداران خارجی باشد نیازمند کپی برابر اصل پاسپورت، برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مراجع ثبت شده و آخرین وضعیت شرکت با ارائه اصل و ترجمه وکالت نامه و اختیار نامه وکیل سهامدار خارجی
- ارائه قرارداد بازرس در متن صورتجلسه برای مشخص کردن عدم نسبت فامیلی با مدیران و مدیرعامل شرکت
- ارائه اصل وکالتنامه در صورتی که وکیل روند قانونی ثبت شرکت را مانند مجموعه هانا ثبت انجام دهد
- ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت ۳۵ درصد سرمایه اولیه به حساب شرکت
- ارائه قرارداد در متن صورتجلسه جهت کلیه اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شبنم شرکت مبنی بر اینکه هیچگونه ممنوعیت قانونی برای فعالیت شرکت وجود ندارد.